30 min + 5 min i ugnen
Bruschetta med blomkålscrème och pilgrimsmussla
1. Sätt ugnen på 200°. Ansa blomkålen och plocka eller skär den i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på grädden. Koka upp och låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk.
2. Häll av grädden. Mixa blomkål och grädde, lite i taget till en kräm. Rör i 1 msk smör. Krydda med tryffelolja, 1 krm salt och peppar.
3. Pensla baguetteskivorna med olja. Lägg dem på en plåt och rosta i övre delen av ugnen ca 5 min, tills de är gyllene.
4. Stek pilgrimsmusslorna i 1 msk smör ca 1 minut på varje sida. Krydda dem med 2 krm salt. Bred blomkålscrème på brödskivorna. Lägg på en pilgrimsmussla. Toppa med löjrom och garnera med örter, krasse eller solrosskott.