Recept på bruschetta med blomkålscrème och pilgrimsmussla. Blomkålskrämen ska vara krämig, så mixa den riktigt slät.

För 4 personer

Ingredienser

1 blomkålshuvud litet, (450 g)
4 dl vispgrädde
1 msk + 1 msk smör
1/2 tsk tryffelolja
1 krm + 2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
8 skivor baguette
1 msk olivolja
8 pilgrimsmusslor små
80 g löjrom

Garnering

örter krasse eller solrosskott

30 min + 5 min i ugnen

Bruschetta med blomkålscrème och pilgrimsmussla

 

1. Sätt ugnen på 200°. Ansa ­blomkålen och plocka eller skär den i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på grädden. Koka upp och låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk.

2. Häll av grädden. Mixa blomkål och grädde, lite i taget till en kräm. Rör i 1 msk smör. Krydda med tryffelolja, 1 krm salt och peppar.

3. Pensla baguetteskivorna med olja. Lägg dem på en plåt och rosta i övre delen av ugnen ca 5 min, tills de är gyllene.

4. Stek pilgrimsmusslorna i 1 msk smör ca 1 minut på varje sida. Krydda dem med 2 krm salt. Bred  blomkålscrème på brödskivorna. Lägg på en pilgrimsmussla. Toppa med löjrom och garnera med örter, krasse eller solrosskott.