I annonssamarbete med GOGREEN

Bondens egna recept - detta recept är framtaget tillsammans med en av våra odlare av bruna bönor, Håkan Johansson från Kolstad på Öland. En älskad rätt av både barn och vuxna. Här är de öländska bönorna tillagade från grunden, men med en liten extra knorr!

För 4 portioner

Ingredienser

2 dl Bruna bönor GoGreen Svenskodlade
6 dl vatten
4 msk smör
0,5 gul lök
1 dl sirap
2 msk ättika
1 msk ingefära grovhackad
1 krm chiliflakes
salt och peppar
500 g rimmat fläsk skivat

2 h

Bruna bönor med stekt fläsk – gör så här:

  1. Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet.
  2. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken. Tillsätt de bruna bönorna och vattnet, låt koka ca 1-1,5 timme. Späd på med mer vatten om det behövs och rör om. När du har fått den konsistens du önskar, tillsätt sirap, ättika, ingefära, chiliflakes, salt och peppar.
  3. Låt det koka ihop i ca ytterligare 10-15 minuter. Under tiden som bönorna kokar färdigt knapersteker du fläsket. Servera!
Fler recept med: GoGreen, Svenskt