Kladdiga brownies utan gluten. Variera med andra goda nötter, som t ex pekan-, cashew- eller jordnötter.

För 1 20 bitar

Ingredienser

200 g smör
300 g mörk choklad (70%)
4 ägg
2 dl Maizena majsstärkelse
2 dl råsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl valnötter (120 g)

10 min + 20 min i ugnen

Brownies utan gluten

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smör och choklad i en skål i mikron, ca 3 min på medeleffekt. Rör om efter halva tiden. Eller smält choklad och smör över vatten-bad.
2. Rör ihop alla ingredienser, valnötterna sist, spara 1 dl av nötterna till garnering.
3. Häll smeten i en ugnssäker form. Toppa med resterande valnötter. Baka ca 25 min mitt  i ugnen, tills kakan precis stannat i mitten.
4. Låt kakan svalna. Ställ gärna i kyl över 
natten innan du skär upp portionsbitar. 
Då håller den ihop bättre och får en härlig, tryffelliknande konsistens.