Brownie med nougat och choklad

Recept på brownie med nougat och choklad. Praktisk kaka där allt läggs i samma form.  

För 16 bitar:

Ingredienser

1 dl pekannötter
150 g mörk choklad (70 %)
175 g smör
3 ägg
2 dl muscovadosocker ljust
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl (180 g)
0,75 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1,5 krm salt
75 g nougat

Garnering:

smält ripplad choklad, pekannötter och torkade rosenblad

15 minuter + 15 minuter i ugn

Brownie med nougat och choklad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka nötter och choklad. Smält smöret. Tillsätt chokladen och låt den smälta.
  2. Vispa, ägg, muscovadosocker och strösocker ljust och fluffigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Häll chokladsmöret i äggsmeten och vänd runt. Sikta ner mjölblandningen och blanda till en jämn smet. Tillsätt nötterna.
  3. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.  Skär nougaten i bitar, tryck ner dem i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
  4. Garnera med choklad, hackade pekannötter och rosenblad. Skär kakan i rutor.

Recept av Cecilia Hansson

Fler recept med: Bakning, Choklad, Kakor och bullar, Övrigt