Brownie med apelsinchoklad och hasselnötter – ta med dig på knytkalaset

Lyxig brownie för speciella stunder. Apelsinchokladen kan ersättas med annan sort, tänk bara på att välja choklad av god kvalitet och gärna 60–70 % kakaohalt.

Annonsen laddas.

15 min + 25 min i ugn

Brownie med apelsinchoklad och hasselnötter

1. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen.

2. Vänd ner sockret i chokladsmöret och vispa tills sockret lösts upp. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner mjölken. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör i de hela hasselnötterna.

3. Klä en ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna i formen.

4. Garnering: Smält chokladen och pensla kakan med den. Hacka nötterna och strö dem och saltet över kakan. Låt stelna.

5. Skär brownien i små rutor. Går bra att frysa.

Recept från Allt om Mat