Brownie extra allt

Underbart god brownie med inbakad Twix, men du kan självklart välja de chokladbitar du tycker bäst om i stället. Kakan får en kraftig chokladsmak och är inte så söt.

Annonsen laddas.

20 min + 20 min i ugnen

Brownie extra allt

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg. Sikta i kakao och mjöl och ­tillsätt salt. Vänd ihop till en tjock smet.

2. Finhacka chokladen och vänd ner den i smeten. Bred ut cirka hälften av smeten i botten av en form, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Lägg Twix-bitarna med jämna mellanrum ovanpå smeten. Klicka resten av smeten ovanpå och bred ut lite slarvigt.

4. Grädda brownien mitt i ugnen 15–20 min, den ska forfarande vara lite kladdig. Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat