Bröllopsbakelser med lax

Rulla ihop dem dagen före bröllopet och garnera dem på bröllopsdagen. Viktigt är att brödet är färskt och mjukt så att det går lätt att rulla. Om rommen är blöt bör den rinna av i sil.

Annonsen laddas.

1. Skär bort kanterna på brödet.
2. Kör bitar av lax, crème fraiche, philadelphiaost, dill och tomatpuré i matberedare monterad med kniv i omgångar så att laxen finfördelas. Den ska få bredvänlig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
3. Bred ut laxkrämen på bröden. Rulla ihop dem ganska hårt från kortsidan. Lägg dem tätt med skarven ner i formar eller långpanna.
Täck med folie och förvara dem i kylen.
– Hit kan förberedas –
4. Dagen de ska serveras skärs varje rulle i 2 bitar. Vispa grädden till ostkrämen. Mixa crème fraiche och fårost så att det blir en slät kräm. Blanda den med grädden. Bred blandningen ovanpå och runt bakelsen. Lägg dem på assietter.
5. Strö sallad på kanterna och garnera bakelserna ovanpå med en klick romkorn och 2 skalade räkor.

Recept från Allt om Mat