Rulla ihop dem dagen före bröllopet och garnera dem på bröllopsdagen. Viktigt är att brödet är färskt och mjukt så att det går lätt att rulla. Om rommen är blöt bör den rinna av i sil.

För 50 person(er)

Ingredienser

25 landgångsbröd

Laxkräm

800 g kallrökt lax, skinn- och benfri
1 l lätt crème fraiche
600 g philadelphiaost
2 dl dill hackad
0,75 dl tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk cayennepeppar

Ostkräm

7 dl vispgrädde
4 dl crème fraiche med örter
200 g grekisk fårost
0,5 tsk salt

Garnering

2 kg räkor med skal, 50/60
500 g regnbågs- eller löjrom

Kantgarnering

400 g rucolasallad eller finstrimlad isbergssallad

1. Skär bort kanterna på brödet.
2. Kör bitar av lax, crème fraiche, philadelphiaost, dill och tomatpuré i matberedare monterad med kniv i omgångar så att laxen finfördelas. Den ska få bredvänlig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
3. Bred ut laxkrämen på bröden. Rulla ihop dem ganska hårt från kortsidan. Lägg dem tätt med skarven ner i formar eller långpanna.
Täck med folie och förvara dem i kylen.
– Hit kan förberedas –
4. Dagen de ska serveras skärs varje rulle i 2 bitar. Vispa grädden till ostkrämen. Mixa crème fraiche och fårost så att det blir en slät kräm. Blanda den med grädden. Bred blandningen ovanpå och runt bakelsen. Lägg dem på assietter.
5. Strö sallad på kanterna och garnera bakelserna ovanpå med en klick romkorn och 2 skalade räkor.

Fler recept med: Övrigt