Gammaldags dessert som känns helt rätt som avslutning på söndagsmiddagen.

För 4 portioner

Ingredienser

1 1/2 msk socker
1/2 dl mellangrädde
1 dl mjölk
smör till formarna
1/2 dl hasselnötter
1 mogen banan
100 g mörk choklad (70%)
3 skivor dagsgammalt bröd
1 ägg + 1
ca 1 dl mellangrädde till servering

15 min + 30 min i ugn

1. Sätt ugnen på 200°. Smält sockret gyllene i en kastrull. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka upp. Vispa så att sockret löses upp och dra från värmen. Låt svalna.
2. Smörj 4 ugnssäkra portionsformar. Rosta hasselnötterna i en torr het stekpanna. Slanta bananen. Grovhacka chokladen.
3. Tärna brödet och blanda med banan, choklad och nötter i en bunke.
4. Tillsätt ägget i gräddmjölken. Häll ägg-stanningen över brödblandningen. Rör runt och fördela i portionsformarna.
5. Ställ in i ugnen ca 15 min. Servera genast med en klick lösvispad grädde.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt