Bröd till burgare

De här bröden får en fluffig härlig konsistens som passar till köttet.

30 min + 1 timme och 20 min jäsning + 12 min i ugnen

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt salt, dinkelsikt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.

2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Forma  till runda bullar och platta ut dem. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare ca 20 min under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med vatten och strö över chiafrön. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt bröden kallna på galler.

Recept från