Kuvertbröd med sesamfrön. Om du har bakat och fryst in: Ta ut bröden 
30 min före middagen. Värm dem 20–25 min i 200° ugn strax före servering.

För 25 småbröd

Ingredienser

25 g smör
2 1/2 dl mjölk
2 tsk honung
1/2 tsk salt
25 g jäst
6 dl ljust siktat dinkelmjöl
1 ägg
4 msk sesamfrön

20 min + 40 min jäsning + 6 min i ugnen

1. Smält smöret. Tillsätt mjölk, honung och salt och värm till fingerljummet, 37°.
2. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i lite av degspadet, häll på resten. Tillsätt mjölet, lite
i taget. Arbeta degen smidig 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 20 min.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den 
i 24 delar och rulla till små bollar. Lägg dem 
på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk 20–30 min.
4. Sätt ugnen på 250°.
5. Vispa upp ägget med en gaffel och pensla bullarna. Strö över sesamfrön. Grädda bullar- na mitt i ugnen till fin färg, ca 8 min. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Fler recept med: Buffé, Matbröd, Övrigt