Bröd med korv och kantarell- och pepparrotsröra

Recept på bröd med korv och kantarell- och pepparrotsröra. Den goda svampröran får extra sting av pepparroten. Blir det ­något över gör det inget – den passar till allt! Rör ner i pasta, servera till kött eller klicka på fisken.

30 minuter + 40 minuter jästid + 12 minuter i ugn

Recept: Bröd med korv och kantarell- och pepparrotsröra

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölk och salt. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en ­smidig deg.
  2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till släta, avlånga korvbröd. Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 40 min, tills bröden jäst upp till dubbel storlek.
  3. Sätt ugnen på 225°. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på sesamfrön och eventuellt lite mjöl. Grädda korvbröden mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna på galler.
  4. Röra: Ansa kantarellerna. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek kantarellerna tillsammans med lök och vitlök i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädden och låt koka ihop ca 2 min. Blanda i senap och pepparrot och krydda med salt och peppar
  5. Snitta korvbröden och lägg i korven. Toppa med kantareller och servera.

 

Recept från