Snabb och lättlagad recept på broccolisoppa som du enkelt gör med fryst broccoli. Servera gärna bröd och ost till broccolisoppan.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
500 g fryst broccoli
1 l vatten
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 msk Maizena majsstärkelse 2 msk vatten
1 msk pressad citron
2 krm vitpeppar nymald

Tillbehör

100 g rökt lax strimlad
1 rostad baguette gniden med vitlök

Broccolisoppa – gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken däri. Tillsätt broccoli, vatten och buljongtärningar. Koka upp soppan och låt sjuda ca 5 min.
  2. Mixa soppan slät med en mixerstav eller i matberedare. Ta då upp broccolin med hålslev och mixa den med en del av buljongen. Häll tillbaka i grytan med den återstående buljongen.
  3. Rör ut majsstärkelsen i vatten (dubbelt så mycket vatten som stärkelse) och red soppan. Koka upp.
  4. Smaka av med citron, peppar och eventuellt salt. Servera med lax och rostat bröd som gnids med en skalad vitlöksklyfta.

Med broccoli i frysen har man alltid en näringsrik grönsak hemma. Broccoli lämpar sig som tillbehör, i pajer och inte minst i soppor som denna lättlagade.