Broccolisoppa

Broccolisoppa recept. Snabb och lättlagad broccolisoppa som du enkelt gör med fryst broccoli.  Servera bröd och ost till broccolisoppan.

Broccolisoppa Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Broccolisoppa

Ingredienser 4 person(er)

1 l vatten
2 krm vitpeppar, nymald
1 msk maizena majsstärkelse, 2 msk vatten
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
1 st gul lök
1 msk pressad citron
2 st höns- eller grönsaksbuljongtärningar
500 g fryst broccoli
Tillbehör
100 g rökt lax, strimlad
1 st rostad baguette, gniden med vitlök

1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken däri. Tillsätt broccoli, vatten och buljongtärningar. Koka upp soppan och låt sjuda ca 5 min.
2. Mixa soppan slät med en mixerstav eller i matberedare. Ta då upp broccolin med hålslev och mixa den med en del av buljongen. Häll tillbaka i grytan med den återstående buljongen.
3. Rör ut majsstärkelsen i vatten (dubbelt så mycket vatten som stärkelse) och red soppan. Koka upp.
Smaka av med citron, peppar och eventuellt salt. Servera med lax och rostat
bröd som gnids med en skalad vitlöksklyfta.

Med broccoli i frysen har man alltid en näringsrik grönsak hemma. Broccoli lämpar sig som tillbehör, i pajer och inte minst i soppor som denna lättlagade.

Recept från