Broccoli- och salamimuffins

Muffins till mat – går det? Javisst, de här innehåller både grönsaker och salami. Servera nygräddade med sallad och eventuellt gräddfil till. Kalla muffins är utmärkta att ta med som utflyktsmat.

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Fyllning: Skär bort den grova stjälken och dela broccolin i små buketter. Förväll dem 2-3 min i lättsaltat vatten. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av väl.
3. Skiva salladslöken och strimla salamin.
4. Blanda alla torra ingredienser med salladslök och salami.
5. Vispa äggen och blanda med filmjölk och olivolja. Blanda ner de torra ingredienserna.
6. Rör ner broccolin och fördela smeten i smord muffinsplåt.
7. Grädda på nedersta falsen 20-25 min. Låt stå en stund innan du lossar dem.

Recept från