Dessa kan förberedas, frysas och värmas före servering. De är även goda att servera till soppa.

För 40 små briocher

Ingredienser

30 g torkad karljohanssvamp
140 g bacon 1 paket
1 msk smör
12,5 g jäst 1/4 paket
1 dl ljummet vatten 37 grader
0,5 tsk salt
1 msk strösocker
300 g vetemjöl special 5 dl
2 ägg
100 g smör rumstempererat
0,5 dl vetemjöl till utbakning
1 ägg till penslin

1. Blötlägg svampen ca 15 min. Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Strimla baconet fint. Skär svampen i små bitar. Stek den i smör ca 5 min.
2. Lös jästen i vattnet. Blanda ner salt och hälften av vetemjölet. Arbeta degen väl med elvispens degkrokar, den ska vara smidig, slät och lite seg. Låt jäsa 30 min.
3. Arbeta in äggen, ett i taget, till en lös massa. Blanda sedan ner svamp och bacon, smör och resterande vetemjöl. Fortsätt arbeta degen tills den blir smidig.
4. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Dela sedan varje del i 10 bitar och rulla till kulor. Lägg den i små veckade aluminiumformar eller lägg kulorna direkt på ett bakplåtspapper. Jäs briocherna under bakduk ca 40 min eller till dubbel storlek.
5. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Hit kan förberedas. Vid servering, tina och värm ca 5 min i 200°.