Brioche med varmrökt lax och sallad på råstekt vit sparris

Recept på brioche med varmrökt lax och sallad på råstekt vit sparris. Ramslöksmajonnäsen räcker till fler men är svår att göra en mindre mängd av.

25 minuter
  1. Majonnäs: Lägg äggulor, citronsaft, senap och ramslök i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt.
  2. Citrusdressing: Vispa ihop alla ingredienser.
  3. Sparris: Skala sparrisen. Skär den i ca 2 cm breda bitar. Stek i olja i en stekpanna ca 3 min, tills den mjuknat men fortfarande har ett lätt tuggmotstånd. Tillsätt smör och honung och stek vidare ca 1 minut, tills sparrisen är karamelliserad. Krydda med salt.
  4. Stek eller rosta briocheskivorna tills de fått fin färg. Plocka bitar av laxen och lägg ovanpå. Blanda sparrisen med salladsskott och citrusdressing. Servera smörgåsen med ramslöksmajonnäsen.

 

Recept från