Brioche med karamelliserad lök

Se till att det mesta av vätskan i löken kokar in, annars blir degen för lös. Bikarbonaten i ägget till pensling ger brödet en extra fin, gyllenbrun yta.

Annonsen laddas.

30 min + 3 timmars ­jäsning + 15 min i ugnen

Brioche med karamelliserad lök

 

Gör så här:

1. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Stek långsamt i smör och socker så att löken karamelliseras och det mesta av vätskan kokar bort. Krydda med salt. Låt kallna.

2. Värm vatten och mjölk till 45°. Häll blandningen över jästen. ­Tillsätt den karamelliserade ­löken, ägg, mjöl, salt och peppar. Arbeta i hushållsassistent till en smidig deg. Forma till en boll och låt jäsa under bakduk ca 2 timmar.

3. Dela degen i tolv bitar och forma till runda bollar. Platta till dem lätt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°

4. Vispa upp ägget tillsammans med bikarbonat. Pensla bröden och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler och skär upp före servering.

Recept från Allt om Mat