Brioche – underbart matbröd

Recept på briochebröd. Rostade tunna skivor smörig brioche smakar gudomligt till en skiva fransk getost!

Annonsen laddas.

15 min + 9 timmar jäsning + 30 min i ugnen

Brioche

 

Gör så här:

1. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner ägget i vätskan och arbeta in mjöl och bakpulver. Tillsätt salt och smör och arbeta ihop till en lös och smidig deg.

2. Täck degskålen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur ca 8 timmar.

3. Dela degen i två bitar och lägg dem i smorda avlånga formar, à ca 1 1/2 liter. Täck formarna löst med plastfolie så att den inte fastnar när degen jäser. Låt jäsa ca 1 timme.

4. Sätt ugnen på 225°. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt bröden svalna i formarna. Stjälp upp och låt bröden kallna på galler.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat