Bresaolafilé med sparrissås

Alla älskar paket. I synnerhet om det är ett gott festpaket med italienska smaker.

30 min

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Sås: Skär av det nedersta på sparrisen. Koka knappt hälften av sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Ta upp den och spara kokvattnet.
3. Skär den kokta sparrisen i bitar och mixa den slät med 1 dl kokvatten. Häll i grädden och hälften av getosten.
4.Mixa och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen i en
ugnssäker form.
5. Putsa köttet fritt från hinnor. Skär det i bitar. Krydda
med salt och peppar.
6. Bryn köttet runt om i smör en het stekpanna. Ta upp det. Linda 2 skivor bresaola runt varje köttbit och fäst med tandpetare.
7. Lägg ner köttet i såsen och stek i mitten av ugnen ca 10 minuter tills innertemperaturen är 65°.
8.Koka sparrisen, som är kvar, lättsaltat vatten ca 3 minuter.
9. Ta bort tandpetarna och smula över getosten som är kvar på det färdigstekta köttet. Servera med sparris och potatis.

Recept från