Spetskål kan ibland vara lite svår att hitta i butiken men går utmärkt att byta mot grönkål eller vitkål.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 bratwurst
500 g spets- grön- eller vitkål
2 msk smör
1,5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
0,5 dl bladpersilja hackad

Tillbehör:

800 g kokt potatis
cidersenap

Bratwurst med stuvad spetskål och cidersenap – gör så här:

  1. Strimla och koka kålen i lättsaltat vatten 3-4 min. Ånga av den väl.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölet. Värm mjölken och vispa ner den i redningen. Koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och vänd i kål och persilja.
  3. Snitta bratwurstkorvarna och stek eller grilla dem runt om, ca 5 min. Servera med stuvad kål, potatis och senap.