Bräserat kycklinglår

Det knapriga kycklingskinnet som serveras till är lite pyssligt att göra men är verkligen pricken över i:et.

1.  Ta bort skinnet från kycklingen men spara det. Krydda kycklingen med 2 krm salt och 1 krm peppar. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Häll på buljongen och låt bräsera under lock ca 20 min.
2. Ta upp kycklingen och låt svalna.
3. Skrapa bort fettet från kycklingskinnets insida. Doppa skinnen i kokande vatten och krama ut allt överflödigt vatten. Torka dem torra med hushållspapper.
4. Lägg skinnen med insidan nedåt i en torr, kall stekpanna.  Ställ på en tyngd, t ex en mindre stekpanna med vatten i, så att kycklingskinnet är helt platt. Sätt stekpannan på medelstark värme och rosta ca 45 min. Torka ur pannan emellanåt med hushållspapper. Låt skinnen kallna.
5. Skär bort benen från kycklinglåren. Skär köttet i tunna strimlor, ca 3 cm långa.  Skala halva äpplet och kärna ur. Finhacka det. Kärna ur den andra halvan äpple och skär det i tunna strimlor. Blanda strimlorna med citronsaft. Blanda kycklingstrimlorna med yoghurt och gräslök. Vänd i äppeltärningarna. Smaka av med 2 krm salt och 1/2 krm peppar.
6. Fördela kycklingröran i små skedar. Bryt bitar av skinnet och garnera med. Toppa med äppelstrimlor.

Recept från