Det spanska rödvinet René Barbier smakar bra i en kryddstark gryta med fläskkött.

För 20 min + 2 timmar

Ingredienser

1,2 kg fläskkarré benfri
4 chorizokorvar
1 msk smör + 1 msk smör
3 dl rött vin,  rené barbier
3 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk salt
2 burkar linser svarta eller gröna (à 400g)
500 g steklök

1. Putsa köttet noga och skär det i lagom stora grytbitar, ca 2 x 2 cm. Skiva chorizon och stek den i 1 msk smör. Ta upp korven och bryn köttet i fettet från korven.
2. Lägg köttet och hälften av korven i en stekgryta. Tillsätt vin och vatten. Smula ner buljongtärningarna och salta. Sjud på svag värme under lock ca 2 timmar, tills köttet är riktigt mört.
3. Skölj linserna i rinnande, kallt vatten. Låt dem rinna av väl. Skala och stek löken i 1 msk smör på medelvärme tills den mjuknat något.
4. Ta upp den kokta korven, som bara kokat med för smakens skull, ur grytan. Blanda ner den smörstekta korven, linserna och löken i grytan. Värm före servering. Servera med ris.