Brysselkålen  får en god, lite söt smak av katrinplommon och äppeljuice.

För 6 pers på buffé

Ingredienser

300 g brysselkål
1 msk smör
30 g katrinplommon
1 msk balsamvinäger
2 krm salt
1 tsk bladpersilja strimlad
1,25 dl äppeljuice färskpressad
0,5 gul lök

1. Ansa brysselkålen och förväll den i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt brysselkålen rinna av.
2. Stek den på medelhög värme i smör i en stekpanna tills den fått fin färg, ca 3 min.
3. Skala och finhacka löken. Strimla katrinplommonen.
4. Lägg lök och plommon i stekpannan. Häll på juice, vinäger och salt och bräsera kålen tills den är mjuk men fortfarande har tuggmotstånd, ca 10 min. Blanda ner persiljan precis före servering.

Fler recept med: Grönsaker, Jul, Övrigt, Smårätter