Bräckt oxbringa på sirapskavring och grovkornig senap

På det tunt skurna brödet ligger skivad oxbringa som brynts helt lätt före serveringen. Köttet kan även serveras som det är.

Annonsen laddas.

1. Oxbringa: Lägg den flata oxbringan i en kastrull. Häll på kokande vatten så att det täcker. Koka upp och skumma. Lägg i kryddor och lök. Låt koka ca 3 timmar under lock. Känn med en gaffel när den släpper från köttet.
2. Lyft försiktigt upp köttet och lägg det på ett fat. Låt svalna och låt stå i kylen över natten med en fuktig handduk över.
3. Senap: Koka senapskornen mjuka i lite vatten, ca 5 min. Häll av vattnet och blanda senapskornen med resten av ingredienserna. Låt senapen stå i kylen ca 1 dygn för att mogna.

-Hit går bra att förbereda-

4. Servering: Skär köttet i vackra skivor. Bred smör på brödet, Skiva saltgurkan och fördela dem på brödet. Bryn oxbringan hastigt i lite smör och lägg den på brödet. Klicka på senap och garnera med senapsört.

Recept från Allt om Mat