Bräckt oxbringa med blomkålscrème, stekt äpple och sockerstekt potatis

Oxbringan kan lagas dagen före. Skiva och stek hastigt vid servering.

Annonsen laddas.

30 min + 2 1/2 timmes koktid

Bräckt oxbringa med blomkålscrème, stekt äpple och sockerstekt potatis

 

Gör så här:

1. Lägg oxbringan i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka bringan tills den är mör, ca 2 ½ timme. Låt kallna.

2. Blomkålscrème: Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk i grädde och mjölk. Mixa blomkål och vätska slätt med mixerstav. Krydda med salt. Låt kallna.

3. Koka potatisen mjuk och stek den i 1 msk smör och olja tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 tsk socker.

4. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek äppelklyftorna i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt och 2 krm socker.

5. Skär oxbringan i skivor och bräck den hastigt i en torr, het stekpanna. Servera med blomkålskräm, potatis och äppel-klyftor. Garnera med vattenkrasse.

Recept från Allt om Mat