Bovete-tabbouleh med skördegrönt och örter

Recept på bovete-tabbouleh med skördegrönt och örter. Fräscht och knaprigt med mycket grönt. Bovete är en glutenfri ört som innehåller många nyttiga ämnen. 

 

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 dl bovete helt
150 g rödkål
300 g vitkål
200 g morötter
200 g blomkål
1 äpple stort
0,5 dl citron pressad
0,5 dl olivolja
4 dl bladpersilja hackad
2 dl mynta finhackad
0,75 msk flingsalt
2 krm svartpeppar nymald

25 minuter + tid för kokning

Gör så här:

  1. Koka bovetet enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten. 
  2. Ansa och strimla kålen. Skala och hyvla morötterna i långa band med en potatisskalare. Skiva blomkål och urkärnat äpple tunt, gärna på mandolin. 
  3. Lägg bovete, grönsaker och äpple i en skål. Blanda med citron och olja. Repa och finhacka örterna. Vänd ihop salladen med örter, salt och peppar.

Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson