I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

En härlig köttbit smakar ännu bättre med en riktigt smarrig sås som ger typisk höstkänsla. Passar lika bra till vardag som på fest.

För 4 portioner

Ingredienser

8 skogschampinjoner, kvartade
10 små gula steklökar
100 g grovstrimlat varmrökt sidfläsk
2 dl rödvinbärs- eller blandsaft
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
4 dl vatten 2/3 dl
5 kvistar färsk timjan
1 kvist färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
1/2 skivad vitlöksklyfta
Salt & grovmalen svartpeppar

1. Stek champinjoner, lök, fläsk, timjan och vitlök i en sauteuse (såskastrull) på medelstark värme i lite smör tills allt fått fin färg.

2. Häll på vin, vatten och koncentrerad fond.

3. Låt koka ihop tills ca 3 dl vätska återstår och red av med lite majsstärkelse utrört i vatten till önskad konsistens.

4. Smaka av med salt och svartpeppar.