I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Ge din fiskrätt ett ordentligt lyft med den här smarriga såsen.

För 4 portioner

Ingredienser

1/2 gul lök, hackad
1 morot, tärnad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 krm fänkålsfrön
1/ pkt saffran
2 msk tomatpuré
2 tomater, grovhackade
1 apelsin, saft och finrivet skal
2 dl vitt , torrt vin
2 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
4 dl vatten
2 msk smör

1. Fräs grönsakerna och kryddorna i lite olivolja på medelstark värme utan att det tar färg.

2. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 1 min.

3. Tillsätt vitt vin, fond, vatten och apelsinsaft. Låt sjuda i ca 15 min.

4. Mixa såsen slät och sila genom en finmaskig sil.

5. Smaka av med salt & peppar samt vispa i rumstempererat smör.