För 1 sats(er)

Ingredienser

20 cl torr vermouth t ex Noilly Prat
20 cl starkvinsglögg
1 apelsin 4 st halverade skivor
1 dl is krossad

Smördegsklenäter:

2 smördegsplattor
2 dl parmesanost finriven

Juldrink och smördegsklenäter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina smördegen.
  2. Strö 1/2 dl parmesanost under och 1/2 dl över varje degplatta. Kavla ut dem till 30 cm längd. Dela var och en i 9 raka bitar. Skär ett 6 cm långt snitt i dem. Trä in ena änden genom skåran och dra ut så att degen blir vriden som en klenät.
  3. Grädda på plåt med bakplåtspapper ca 8 min.
  4. Juldrink: Blanda och häll upp den i vermouthglas.
Fler recept med: Drinkar, Gourmet och lyx, Jul, Smårätter