En enkel och snabb rätt som kan göras med innehållet i ett välutrustat skafferi. Passar utmärkt före en stor och mastig kötträtt med ugnsrostade rotfrukter. Välj inte vaniljglass med maräng till dessert, hitta i stället på något färgglatt.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 schalottenlök
1 tsk olivolja
2 burk vita bönor cannellini, en burk á 400g
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
8 tsk tryffelolja

Bönsoppa med tryffelspiral

1. Finhacka lök och fräs med olja i en gryta. Häll ner avrunna och sköljda bönor, mjölk, buljongtärning och vatten. Sjud i 3–4 minuter.
2.Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera i djupa tallrikar. Ringla över tryffelolja.