De lata, stressade eller hungriga har fått en sann vän i bönor på burk. Bra bönor gör att en burkmiddag inte längre känns synonymt med något osmakligt.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl stjälkselleri tärnad
1 potatis
2 tsk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 burk borlottibönor (410 g)
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
1 tsk oregano färsk
2 msk bladpersilja hackad, färsk
0,5 dl kesella kvarg 1 %

Tillbehör:

2 formfranska skivor (à 25 g)

Bönsoppa

1. Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala och tärna potatisen. Stek lök, vitlök, potatis och selleri i olja i en gryta ca 5 min. Salta och peppra.
2. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med smulad buljongtärnig, vatten och oregano. Låt koka ca 15 min.
3. Blanda persilja och kvarg. Forma till ett ägg och lägg på soppan. Servera med rostat bröd. Avsluta gärna med ett äpple.