En grov bönsalsa med tomat, ­koriander och lite hetta är fantastiskt som tacotillbehör. Vill man ha ett vegetariskt alternativ kan detta få ersätta köttet.

För 4 personer

Ingredienser

1 burk black eye-bönor (410 g)
1 lime
1 vitlöksklyftor
1 liten rödlök
1/2 kruka färsk koriander
2 tomater
5 stänk tabasco
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

10 min

Bönsallad från Texas

 

1. Skölj av bönorna och lägg dem i en bunke.  Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften. Skala och hacka vitlök och rödlök. Hacka koriandern.
2. Halvera och gröp ur tomaterna. Hacka fruktköttet. Blanda bönorna med limesaft, limeskal, vit- och rödlök, koriander och tomater. Krydda med tabasco, salt och ­peppar.

Fler recept med: Övrigt