Ta fram kokta frysta bönor och blanda i en sallad med apelsin- och vinägrettsås.

För 4 personer

Ingredienser

4 fläskkotletter (ca 1,5 cm tjocka)
0,5 tsk mald anchopeppar
0,5 tsk salt
1 msk smör

Bönsallad

2 dl blandade bönor kokta
0,5 rödlök
0,5 röd spansk peppar
1 stor apelsin
1 vitlöksklyfta pressad
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
2 krm salt
150 g blandad sallad

Till servering

ugnsbakad klyftpotatis

Bönsallad

 

1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finstrimla pepparfrukt. Skala apelsin och skär i skinnfria klyftor.
2. Blanda bönor, rödlök, pepparfrukt, vitlök, vinäger, olja och salt. Vänd ner sallad och apelsinklyftor.
3. Skär ett snitt i fettkanten på kotletterna och krydda med salt och peppar. Stek i smör i stek- eller grillpanna ca 3 min på varje sida.
4. Servera kotletten med bönsallad och klyftpotatis.

Fler recept med: Övrigt