Rustik soppa med potatis, lök och kronärtskocka.

För 8 person(er)

Ingredienser

500 g potatis fast
1,5 l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2 dl vin torrt, vitt
4 lökar gula
2 msk olivolja
100 g haricots verts
140 g grönmögelost
1 burk kronärtskockor (390 g)
0,5 tsk salt
1 knippa persilja knippa, hackad

Tillbehör

2 pkt bacon knaperstekt (à 140 g)
1 grönmögelost

Bondsoppa med lök och kronärtskockor

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Låt den sjuda i buljongen och vinet tills den mjuknat något.
2. Skala och skär löken i mindre klyftor. Fräs i oljan 4–5 min under omrörning, utan att löken tar färg.
3. Skär bönorna i mindre bitar. Blanda ner bönor, lök och potatis i soppan. Smula i osten.
4. Låt soppan sjuda ca 2 min, tills osten smält och bönorna mjuknat något.
5. Skär skockorna i mindre klyftor. Blanda ner i soppan. Låt koka upp.
6. Smaka av med salt. Vänd ner persiljan. Servera med knaperstekt bacon och lite extra grönmögelost.