Knapriga små bondkakor är ett måste hemma hos oss varje jul. Sötmandeln har ersatts med pistaschnötter och rivet apelsinskal ger kakorna en spännande smakbrytning.

För 45 kakor

Ingredienser

1 dl pistaschnötter
125 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl (180 g)
0,5 tsk bikarbonat
1,5 msk sirap ljus
1 tsk apelsinskal rivet

Bondkakor med pistasch – gör så här:

  1. Hacka nötterna grovt. Skär smöret i kuber.  Mixa nötter, smör, socker, mjöl, bikarbonat, sirap och apelsinskal till en deg.
  2. Dela degen i två delar på mjölad bänk. Rulla ut degbitarna till till två rullar, ca 3 cm  i diameter. Linda in rullarna i plastfolie och lägg i kylen
    minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 6-7 min.