Det är alltid trevligt med lite plock i väntan på maten. Just nu finns det gott om goda fina grönsaker och jag serverar blomkål, morötter, gurka och paprika till böndipen. Den är också perfekt som röra i
stället för smör på tunna rostade baguetteskivor. Jag har använt färdiga borlottibönor från burk av märket Zeta som har en mycket god smak.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 burk borlottibönor (zeta)
20 basilikablad grovhackade
1 vitlöksklyfta
1 tsk pressad citron
1 msk olivolja
2 msk vatten
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

färska grönsaker

1. Häll av vätskan och spola av bönorna i kallt vatten. Kör dem till mos i matberedare eller med mixerstav tillsammans med basilika, pressad vitlök, citronsaft, olivolja och lite vatten.
2. Tillsätt eventuellt mer vatten och smaka av med salt och peppar.

Fler recept med: Övrigt