Bönchili med guacamole, picklad lök och hemgjorda tortillabröd

Recept på bönchili med guacamole, picklad lök och hemgjorda tortillabröd. Allt går bra att förbereda. Bröden kan frysas och sedan tinas i ugnen i lite folie när det är dags att servera. Bönchilin blir bara godare om den görs dagen före servering.

40 minuter

Recept: Bönchili med guacamole, picklad lök och hemgjorda tortillabröd

 

Tortillabröd:

  1. Blanda de torra ingredienserna. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det.
  2. Värm vattnet och häll det långsamt över mjölblandningen. Blanda till en kletig deg.
  3. Ta upp degen och knåda den på mjölad arbetsbänk ca 2 min. Lägg tillbaka degen i skålen och täck med en fuktig handduk.
  4. Låt vila ca 20 min.
  5. Dela degen i 15 delar och rulla dem till små bollar. Kavla ut bollarna till runda bröd. Stek dem i en torr stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.

Picklad rödlök

  1. Skala rödlöken och skiva den tunt, gärna på mandolin.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten.
  3. Ta kastrullen från plattan och lägg i löken.
  4. Låt stå ca 20 min.

Guacamole

  1. Halvera avokadorna och gröp ut fruktköttet. Skala vitlöksklyftan. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
  2. Mixa avokado, vitlök, limeskal, limesaft och koriander med mixerstav. Krydda med salt och peppar. Rör ner yoghurten.

Bönchili

  1. Skölj av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs lök och chili i olja 2–3 min. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll över krossade tomater, vinäger och liquid smoke.
  3. Koka ihop utan lock ca 20 min.
  4. Lägg bönor och choklad i grytan och värm tills chokladen smält.
  5. Smaka av med lime, honung, salt och peppar.
  6. Servera med guacamole, tortillabröd, picklad lök, limeklyftor och koriander.

Recept från