Recept på bönbiffar med koriander och spiskummin. Supergott supersnabbt. Ha alltid ett par burkar bönor hemma!

För 4 person(er)

Ingredienser

2 burkar kidney bönor (á 400 g)
2 ägg
2 tsk mald spiskummin
1tsk+2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 kruka koriander
1 rödlök
1/2 dl Maizena majsstärkelse
3 msk rapsolja
2 dl turkisk yoghurt

Tillbehör

1 romansalladshuvud
4 tortillabröd (á 45 g)

20 min

Bönbiffar med koriander och spiskummin — gör så här:

  1. Spola av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa dem tillsammans med ägg, spiskummin, 1 tsk salt och peppar.
  2. Hacka koriandern. Skala och finhacka halva löken. Skär den andra halvan i ringar. Blanda ner hälften av koriandern och den hackade löken i bönsmeten. Rör i majsstärkelsen.
  3. Klicka ut smeten till biffar i en stekpanna med olja och stek dem ca 3 min på varje sida.
  4. Blanda yoghurten med den sparade koriandern och 2 krm salt.
  5. Servera de nystekta biffarna med yoghurt, lökringar, sallad och tortillabröd.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️