Bön- och potatissallad

Recept på bön- och potatissallad. Ett matigt tillbehör som går bra att förbereda.

Annonsen laddas.

40 min + 30 min marinering

Bön- och potatissallad

 

Dressing:

1. Skala och strimla löken. Blanda runt löken med sockret tills löken börjar safta sig. Tillsätt salt och vinäger och blanda ihop. Blanda i oljan.

2. Skölj av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Vänd ner dem i dressingen och låt bönorna marinera i rumstemperatur ca 30 min.

3. Skölj potatisen väl eller skala den. Lägg potatisen i en kastrull, salta och häll på kokande vatten så att det precis täcker. Koka potatisen mjuk, ca 20 min. Låt rinna och ånga av. Dela eventuellt potatisen.

4. Förväll haricots vertsen i lättsaltat kokande vatten ca 10 min. Låt rinna av i ett durkslag.

5. Blanda den nykokta potatisen, haricots verts och de marinerade bönorna. Låt kallna. Garnera med citronskal och peppar.

Recept från Allt om Mat