DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Boeuf Bourguignon – klassiskt långkok med mycket smak!

Bjud in till en fransk afton med en traditionell Boeuf Bourguignon som huvudrätt. Den mustiga köttgrytan får sin goda smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner och oxfond med rött vin.

GÖR SÅHÄR:

1. Bryn köttet i smör i en het stekpanna.

2. Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta.

3. Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem i 1 msk smör i en stekpanna tillsammans med tärnat sidfläsk och tomatpuré. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.

4. Tillsätt vin, timjan och lagerblad. Koka upp allt i pannan under omrörning.

5. Häll över allt i grytan med köttet och tillsätt vatten och fond så att det täcker.

6. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 2.5 timme.

7. Skala smålökarna och ansa och klyfta champinjonerna. Bryn lök och champinjoner i 1 msk smör. Lägg i grytan och låt dem koka med den sista halvtimmen.

 

Recept från