Böcklingpaj med spenat

Går bra att tillaga dagen före. Pajen är lika god att servera kall som ljummen eller varm.

30 min + 45 min i ugn

1. Smält smöret i en kastrull eller i mikrovågsugn. Blanda det med mjöl och salt. Tillsätt ägget och knåda snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Ställ pajformen i kylen ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min. Sänk ugnstemperaturen till 175°.
3. Rensa böcklingen från skinn och ben. Lägg böckling i bitar i pajformen. Vispa upp äggen och blanda med mjölk, örter och salt. Häll äggstanningen över böcklingen och grädda mitt i ugnen 25-30 min tills fyllningen har stannat.
4. Blanda spenatbladen med olja och salt och servera till pajen.

Recept från