Gunnar i min familj talar ibland om sin barndoms böcklingbullar. Jag försökte återskapa dem enligt hans beskrivning och resultatet fick godkänt när de dukades upp till lunch på Gunnars brygga på Uvö i Stockholms skärgård. De är goda och inte alls svåra att göra.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g böckling rensad, i bitar
3 ägg finhackade, hårdkokta
1 ägg
1 msk fransk senap
1 krm svartpeppar nymald
2 msk gräslök finhackad
1 msk smör till stekning

tillbehör

8 färskpotatis kokt
2 dl gräddfil
1 burk inlagd gurka
1 pkt kapris
1 dl gräslök finklippt
1 knippe rädisa

1. Lägg böcklingköttet i en skål. Blanda ner det hårdkokta ägget och det råa ägget. Tillsätt senap, peppar och gräslök.
2. Forma små bollar eller biffar och stek dem i smör på medelvärme i ca 1 minut på varje sida. Servera dem varma med tillbehören.