I annonssamarbete med EXPRESSEN

Saftiga festkakor som håller länge!

För 40 person(er)

Ingredienser

2 dl vatten
5 ägg
4 dl råsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
mannagryn till formen
200 g smör smält

Garnering:

3 dl florsocker med jordgubbssmak
50 g smält smör

10 minuter + 30 minuter i ugn

1. Smörj en form, ca 30 till 40 centimeter (en ugnsplåt) och häll i lite mannagryn som täcker smöret.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret och vatten.

3. Blanda mjölet, vaniljsockret och bakpulvret tillsammans och vänd ner i smeten.

4. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 175 grader. Stjälp upp kakan.

Garnering:

1. Smält smöret och blanda med florsocker. Späd eventuellt med lite vatten.

2. Bred ut kristyret över kakan med en slickepott. Dela kakan.

3. Servera!