Blomkålsterrin med gurka, äpple och varmrökt sik

1. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Koka den mjuk i mjölk, grädde och salt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

2. Sila av vätskan från blomkålen i en ny kastrull. Låt koka ihop tills 3 dl vätska återstår. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i blandningen.

3. Ta kastrullen från spisen och blanda i blomkål och citronskal. Varva blomkålsröran med spenat i en liten plastklädd form, ca 1 liter. Låt stelna i kylen ca 3 timmar.  Rensa den varmrökta siken. Skala gurkan och kärna ur äpplet. Skär gurka och äpple i tärningar och blanda med olivolja, citronsaft, gräslök och salt.

4. Skär terrinen i bitar och servera med sik samt gurk- och äppelsallad. Garnera med dill, olivolja och nymald svartpeppar.
 

Recept från