Blomkålssoppa med sikrom och crème fraiche

Den milda fina smaken på soppan kompletteras med salt sikrom, knaprig kål och mandel.

Annonsen laddas.

40 min

Blomkålssoppa med sikrom och crème fraiche

Gör så här:

1. Bryt blomkålen i buketter, ta undan några buketter till garnering. Skala och skär potatisen i bitar. Skala och hacka löken. Ansa och strimla purjolöken.

2. Lägg blomkål, potatis och lök i en gryta och häll på vattnet. Tillsätt buljongtärningen och låt soppan koka under lock 15–20 min.

3. Häll grädden i soppan och mixa den slät med mixerstav. Smaka av med citronsaft och muskot och krydda med salt och peppar.

4. Skålla och skala mandeln. ­Rosta den i 1/2 msk smör i en stekpanna tills den fått fin färg. Låt mandeln svalna och halvera den eventuellt. Hyvla den sparade blomkålen tunt på mandolin. Stek den i 1/2 msk smör tills den fått fin färg.

5. Servera soppan med mandlar, stekt blomkål, sikrom och crème fraiche. Garnera eventuellt med körvel.

Recept från Allt om Mat