Blomkålssoppa med parmesan

En lättlagad soppa med smak av parmesan. Soppan serveras med rostade parmachips för den som vill ha en liten extra knorr på
vardagen. En bit kesokaka till dessert.

Blomkålssoppa med parmesan Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Blomkålssoppa med parmesan

Ingredienser 2 person(er)

0,5 tsk salt
1 tsk smör
5 dl vatten
2 krm svartpeppar, nymald
1 st vitlöksklyfta
0,5 st gul lök
0,75 dl parmesan, riven
1 st hönsbuljongtärning
250 g blomkålshuvud
2 st skivor parmaskinka
Tillbehör
1 knippe bladpersilja
2 st brödskivor

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkskivorna mellan bakplåtspapper. Ställ in dem i övre delen av ugnen och torka dem till chips ca 8 min.
2. Ansa och bryt blomkålen i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i smör i en gryta 2-3 min.
3. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Lägg i blomkålen och koka den mjuk, 12-15 min. Mixa soppan slät och rör i ost. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera soppan med parmachips och bröd. Garnera med
bladpersilja.

Recept från