Blomkålssoppa för alla tillfällen

En mycket enkel och god soppa som kan serveras varm eller kall, som lunch, förrätt eller middag. Bjuds den som lunch eller middag krävs gott bröd till medan den som förrätt blir extra god med ett par droppar oliv- eller tryffelolja.

Blomkålssoppa för alla tillfällen Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Blomkålssoppa för alla tillfällen

Ingredienser 4 person(er)

1,5 tsk salt
800 g blomkålshuvud
2,5 dl kelda laga lätt, (5 % fett)
Tillbehör
1 knippe gräslök, klippt
bröd
knaperstekt bacon
oliv- eller tryffelolja

1. Rensa bort blasten från kålhuvudet, skölj det och lägg i en kastrull.
Häll på vatten så att det precis täcker, tillsätt salt (1 tsk/liter) och sjud ca 10 min, tills kålen är mjuk.

2. Lägg kålen i en matberedare och mixa, tillsätt 4-5 dl av kokspadet, 2 1/2 dl Laga Lätt och salt. Låt soppan kallna om den ska serveras kall, häll annars tillbaka den i kastrullen och koka upp. Servera med gott bröd och eventuellt knaperstekt bacon och klippt gräslök.

Recept från