Blomkålscurry

Recept på blomkålscurry. Fisksåsen kan ersättas med ljus soja eller 1 tsk salt. 

30 minuter

Gör så här:

  1. Currypasta: Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär av ca 4 cm av roten på citrongräset. Banka på rotbiten med knivskaftet och finhacka det. Mixa alla ingredienser till currypastan till jämn konsistens.
  2. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i bitar. 
  3. Stek currypastan på medelvärme i en kastrull under omrörning ca 5 min. Tillsätt kokosmjölk och jordnötssmör och koka upp. Lägg ner potatisen och låt koka ca 4 min. 
  4. Lägg blomkålen i såsen och sjud 8–10 min. Tillsätt fisksås och lime.
  5. Servera curryn toppad med salladslök, jordnötter och koriander. Ät eventuellt med ris eller bröd. 

 

Recept från