Blomkålscurry

Recept på blomkålscurry. Fisksåsen kan ersättas med ljus soja eller 1 tsk salt. 

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 kilo blomkål
300 g potatis
2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
3 msk jordnötssmör
2 msk fisksås asiatisk
1 msk lime pressad

Currypasta:

0,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili t ex spansk peppar
1 citrongräs
0,5 dl rapsolja
2 msk ingefära finriven
1 msk koriander mald
0,5 msk strösocker
1 tsk salt

Tillbehör:

1 dl salladslök strimlad
1 dl jordnötter
1 kruka koriander
ev ris eller naanbröd

30 minuter

Blomkålscurry – gör så här:

  1. Currypasta: Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär av ca 4 cm av roten på citrongräset. Banka på rotbiten med knivskaftet och finhacka det. Mixa alla ingredienser till currypastan till jämn konsistens.
  2. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i bitar. 
  3. Stek currypastan på medelvärme i en kastrull under omrörning ca 5 min. Tillsätt kokosmjölk och jordnötssmör och koka upp. Lägg ner potatisen och låt koka ca 4 min. 
  4. Lägg blomkålen i såsen och sjud 8–10 min. Tillsätt fisksås och lime.
  5. Servera curryn toppad med salladslök, jordnötter och koriander. Ät eventuellt med ris eller bröd. 

 

Fler recept med: Grönsaker, Gryta, Indiskt, Övrigt, Vegetariskt