Blomkåls- och korvgratäng med cheddar

Allt-i-ett-lösning med smält cheddar och spröd brödskorpa över blomkålsbuketterna. Korven ligger som en skattgömma under ett lager av krämig senapssås.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

1) Sätt ugnen på 225 grader
2) Skölj och ansa blomkålshuvudet. Dela i små buketter. Förväll buketterna i kokande lättsaltat vatten i några minuter. De ska fortfarande vara något fasta.
3) Skala och skiva löken i tunna skivor.
4) Skiva falukorven i centimetertjocka skivor och ge dem lite färg i en stekpanna med en klick smör. Stek sedan lökringarna.
5) Lägg skivorna omlott på botten av en smord, ugnsfast form. Täck falukorven med löken och sedan de förvällda blomkålsbuketterna.
6) Laga en bechamelsås (se separat recept) och tillsätt en matsked dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över korven och blomkålen.
7) Riv osten och smulor av ett vitt franskbröd. Strö smulorna över kålen och toppa med osten.
8) Gratinera i ugn i 15-20 minuter tills osten smält och brödskorpan blivit frasig. Servera överströdd med hackad persilja och gärna tillsammans med en äpple- och rödkålssallad med vinägrett.

Recept från