Garnera blomkåls- och beauforttimbalen med hyvlad lagrad mimolette. Det är en morotsfärgad ost som också kallas Boule de Lille. Finns i välsorterade ostbutiker, men kan ersättas med goudaost. Reducerad balsamvinäger finns att köpa färdig på flaska under namnet crema di balsamico.

För 6 personer

Ingredienser

6 schalottenlök fint hackad
2 msk smör
1 krm vitpeppar nymald
1 tsk salt
2 krm muskot riven
2 dl beaufortost riven, eller gruyèreost
5 ägg
2 dl mjölk uppkokt med smör
2,5 msk smör
5 dl blomkål kokt, krossad
6 timbalformar en rymmer ca 1 1/2 dl
12 remsor av bakplåtspapper

Tillbehör

10 g mimoletteost hyvlad eller goudaost
1 pkt rödbetskott
1 pkt crema de balsa mico

Blomkåls och beauforttimbal

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Smörj formarna med smör och kryssa två remsor med bakplåtspapper i formen. De ska sticka upp en bit som små handtag.
  3. Stek löken i smöret i en stekpanna. Blanda löken med kryddor och ost. Vispa upp och blanda ned äggen. Tillsätt mjölken lite i taget och vänd till sist ned blomkålskrosset. Fördela smeten i formarna.
  4. Grädda i vattenbad mitt i ugnen, ca 50 min. Låt svalna
  5. Stjälp upp timbalerna och och servera med ost, rödbetskott och balsamvinäger.