Blodapelsinsaft

En alldeles rubinröd saft med en ganska annorlunda smak jämfört med klassisk apelsinsaft. Man kan välja själv om man vill ha fruktkött i saften. Sila då inte juicen från apelsinerna, utan häll ner den som den är. Vill man ha en helt slät saft blandar man allt och silar sedan saften.

1. Borsta apelsinerna väl i varmt vatten med t ex en ren diskborste. Torka dem och riv sedan av det yttersta skalet på ett zest- eller rivjärn. Det ska inte komma med något av det vita från apelsinerna.
2. Blanda apelsinskal, socker och citronsyra i en rostfri, rymlig bunke. Koka upp vattnet och häll det över. Rör tills allt socker har smält. Låt kallna.
3. Sila saften genom en finmaskig sil eller saftduk.
4. Pressa saften ur apelsinerna och rör ner den i saften. Häll upp på kalla flaskor och förslut.

Recept från